İZMİT KOLEJİ ANADOLU LİSESİ

Mutlu Öğretmen Mutlu Öğrenci

Okulumuz 9. ve 10. sınıflarında “Okul Temelli Program” anlayışına dayalı olarak geliştirdiğimiz Sosyal Duygusal Öğrenme destekli eğitim programları uygulanmaktadır.

Bu doğrultuda

“Esnek program anlayışı” ile öğrenci hazır bulunuşlukları, ilgi ve ihtiyaçları ile birlikte ve öğretmen değerlendirme sistemiyle ders süre ve saatleri planlanmaktadır.

Sosyal Duygusal Öğrenme programlarımız dahilinde “Beceri Atölyeleri” uygulanmaktadır.

Bilimsel araştırma atölyeleri kapsamında yapılan bilimsel çalışmalarla “Tez Yazma” mezuniyet koşulları arasındadır.

Proje koordinatörlüğü birimi tarafından çeşitli proje ve etkinlikler yürütülmektedir.

Sanat ve Sporla profesyonel olarak ilgilenen öğrencilerimize ders muafiyeti ve esnek program anlayışı ile düzenlediğimiz ders takviye programları uygulanmaktadır.